sâmbătă, 16 aprilie 2016

Funar rezolvă misterul Eminescu vs. Einstein


Fostul primar al municipiului Cluj-Napoca, Gheorghe Funar, a declarat că Einstein, despre care a spus că era "handicapat", l-a plagiat de fapt poetul Mihai Eminescu.
"Eminescu este primul pe planeta pământ care s-a ocupat de teoria relativității și care a scris formula de calcul a vitezei luminii. Când Einstein a ieșit cu aceste cercetări, ziariștii l-au întrebat de unde le are, pentru că era handicapat, până la cinci ani nu a vorbit, la școală abia a trecut dintr-o clasă în alta, nu a terminat liceul pentru că a rămas corigent la patru materii, nu a fost portar la un laborator de fizică, nu a scris un rând pe probleme de fizică și și acum s-a trezit așa cu teoria relativității. Einstein a răspuns atunci că a visat-o azi-noapte. Cine poate crede asemenea enormități?”, a susținut Funar.

    Primarul Caracalului, Deceneu Petrescu, spune că “aberaţiile protocroniste” ale fostului edil clujean sunt lesne de demontat cu argumente solide, ştiinţifice. Printre altele, Petrescu spune că nu Einstein ar fi furat teoria relativităţii de la Eminescu, ci marele poet l-ar fi plagiat pe celebrul fizician, atribuindu-şi poeziile lui cele mai îndrăgite.
Nu e nici o îndoială - Eminescu a transcris cuvânt cu cuvânt “Pe lângă plopii fără soţ” de Albert Einstein, “Luceafărul” de Albert Einstein şi alte opere lirice ale lui Albert Einstein!”, declară primarul Caracalului.
“Einstein s-a născut cu 10 ani înainte de moartea lui Eminescu... Vi se pare o coincidenţă că tocmai în acei zece ani, Eminescu a dat publicităţii o sumedenie de poezii? Mie nu!”,
a continuat Petrescu. “Funar e complet nebun dacă nu recunoaşte aceste fapte evidente! Einstein când era mic se juca cu rima în nisip.

Eminescu a fost cel care a copiat de la Schopenhauer, după cum zicea Vasile cu altă ocazie : 
"Vreme trece, vreme vine  
Toate-s noi și nouă toate,  
Care n-ai talent ca mine,  
Vin dușmanii și te bate. "